Széchenyi Terv Plusz

Széchenyi Terv Plusz

Közösségi terek kialakítása, fejlesztése Fertőbozon (volt Vízműtelep átalakítása közösségi parkká-157 hrsz-, és Julien-völgy, mint közpark burkolása-166/3 hrsz)

2022. 04. 01.

PROJEKTADATLAP

Pályázati konstrukció: kódszámú „Élhető települések” című és „TOP_PLUSZ-1.2.1-21”
Pályázat címe: „Közösségi terek kialakítása, fejlesztése Fertőbozon (volt Vízműtelep átalakítása közösségi parkká-157 hrsz-, és Julien-völgy, mint közpark burkolása-166/3 hrsz)” című TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00085
Kedvezményezett neve: Fertőboz Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9493 Fertőboz, Fő utca 17.
Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Hivatala
Elnyert támogatás: 82 632 258 forint
Támogatás intenzitása: 100%
Finanszírozó alap: Európai Unió társfinanszírozásával
A projekt célja:
A Fertőboz belterületén elhelyezkedő 157 helyrajzi számon fekvő Julien-völgyi rendezvényhelyszín és pihenőpark rekonstrukciója valamint az átvezető burkolatlan gyalogút útburkolata kerül megtervezésre. A gyalogúton kívül a fejlesztéssel a tereprendezés is megvalósulna, ugyanis a projekt integrált módon kíván megvalósítani olyan fejlesztéseket, melyek a TOP Plusz gazdaságfejlesztési céljaihoz és a lakosság, kiemelten a fiatalok helyben maradásához járulnak hozzá, egyúttal a település általános környezeti állapotát is javítják. Ezzel hozzájárulva a fenntartható fejlődés helyi feltételeinek biztosításához és a fenntartható települési térszerkezet kialakulásához, amely hozzájárul a társadalmi jóléthez azáltal, hogy a település vonzó és élhetővé válásához. A projektötlet komplex módon képes kezelni a települési infrastruktúra és funkció hiányok pótlását, a kármegelőzést, a környezeti károk felszámolását és települési klíma javítását. A fejlesztések hozzájárulnak a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítására, azaz arra, hogy a beavatkozások területe alkalmas legyen a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, mindeközben a fejlesztések a környezeti fenntarthatóság követelményeit szolgálják, a települési zöld környezet megteremtéséhez, ezek gazdaságos fenntartásához is hozzájárulnak
Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága
Kapcsolat: Kutrucz Gyula polgármester
Projekt zárása: 2023.10.31.

„Fertőboz belterületi utak felújítása”

2023. 04. 17.

PROJEKTADATLAP

Fertőboz Község Önkormányzata az „Fertőbozi belterületi utak felújítása” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00020 kódszámú „Belterületi utak fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-1.2.3-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.
Pályázati konstrukció: „Belterületi utak fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-1.2.3-21” kódszámú
Pályázat címe: „Fertőbozi belterületi utak felújítása”
Kedvezményezett neve: Fertőboz Község Önkormányzata
Kedvezményezett címe: 9493 Fertőboz, Fő utca 17.
Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal
Elnyert támogatás: 30 016 322 forint
Támogatás intenzitása: 100%
Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
A projekt célja:
A beruházás keretében két utca újul meg részben, illetve teljesen. Az egyik ezek közül a Fő utca, amelynek két ága újulhat meg a támogatás által. A Gloriett Panzióhoz vezető út 125 méter hosszan mart aszfaltot kap, míg a Julien völgy bejáratához vezető rövid szakasz 30 méter hosszan kap gyephézagos térkő-burkolást. Az út az 1990-es években készült, ezért az idők során a burkolat erősen felkopott, felfagyott, vízkimosások és közműépítések utáni süllyedések éktelenítik, ezért ennek az útszakasznak a felújítása mindenképp szükségessé vált. A másik beruházással érintett Mise út murvázott felületet kap, amely a falu központi részét, a település templomát és a még teljesen be nem épült új lakókörzetet kötné össze mintegy 649 méter hosszan. Az útszakasz állapota a vízkimosások miatt néhány szakaszon már-már a járhatatlanság határát súrolja, ami jelentősen gátolja a település régi és új részeinek integrációját, mind pedig a templom megközelíthetőségét az új telep irányából. Jelen projekt keretében a tervezett beruházás összességében hozzájárul a lakosság életminőségének és életszínvonalának javulásához; ezáltal a település gazdasági, társadalmi pozíciójának erősítéséhez, a település, illetve a térség hosszú távú fejlődési lehetőségeinek megteremtéséhez, valamint a tervezett infrastrukturális beruházásnak a térségi leszakadási folyamatainak csökkentésében is óriási jelentősége van.
Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága
Kapcsolat: Kutrucz Gyula polgármester
Projekt zárása: 2023.10.31.
Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás

© 2011 | Fertőboz Község Önkormányzata, Minden jog fenntartva